تیپ بندی کنتاکتور

کنتاکتور الکتریکی وسایل الکتریکی هستند که مدارها را روشن و خاموش می کنند. پیمانکاران الکتریکی معمولاً بر اساس ولتاژ سیم پیچ کنترل به کنتاکتورهای AC و کنتاکتورهای DC تقسیم می شوند. کنتاکتور الکتریکی چیست؟

کنتاکتور الکتریکی کلیدی است که می تواند اتصال بین بار و منبع تغذیه را ایجاد یا قطع کند. از یک سیم پیچ برای عبور از جریان استفاده می کند تا میدان مغناطیسی تولید کند تا کنتاکت ها را برای مدیریت بار الکتریکی خاموش کند.

به عبارت ساده، کنتاکتورهای الکتریکی، وسایل کلیدزنی الکتریکی هستند که در درجه اول برای روشن یا خاموش کردن یک مدار الکتریکی استفاده می‌شوند. کنتاکتورها را می توان انواع خاصی از رله ها در نظر گرفت که عمدتاً در کاربردهای ولتاژ بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

نوع متداول کنتاکتورهای الکتریکی - کنتاکتورهای DC

برای آشنایی بیشتر با کنتاکتورهای DC، ویژگی‌های آن‌ها و کاربردهای اصلی آن‌ها، بخوانید.
تعریف دقیق کنتاکتورهای DC

کنتاکتورهای DC آن دسته از کنتاکتورهایی هستند که کنتاکت های برق آنها برای نگه داشتن و توقف بارهای DC ساخته شده اند. هسته الکترومغناطیسی کنتاکتورهای DC با استفاده از فولاد نرم تهیه می شود.

در مورد شکل هسته الکترومغناطیسی کنتاکتورهای DC، آنها در درجه اول به شکل U قابل دستیابی هستند. به طور کلی، کنتاکتورهای DC فاقد حلقه های اتصال کوتاه هستند و می توانند قوس های DC را خاموش کنند.

ویژگی های کنتاکتور DC

ویژگی های اصلی کنتاکتور DC شامل جریان کمتر، فرکانس کاری متغیر، تلفات جریان کمتر و تلفات هیسترزیس بیشتر است.



    رتبه فعلی بالاتر

کنتاکتور DC قادر به کنترل بارهای جریان بالاتر هستند و در کاربردهایی با درجه جریان بالا استفاده می شوند. در تمام کاربردهای پرقدرت مانند ماشین‌آلات صنعتی، شارژرهای برقی و سیستم‌های انرژی خورشیدی، از کنتاکتورهای DC استفاده می‌شود.

    فرکانس کاری ثابت

به طور کلی، سیستم های جریان مستقیم فاقد تغییرات فرکانس هستند، به همین دلیل است که در فرکانس کاری ثابت کار می کنند. در نتیجه، روشن یا خاموش شدن و عملکرد کلی ثابت خواهد بود.

تلفات جریان بالاتر

به نظر می رسد که کنتاکتورهای DC اغلب تلفات جریان بالایی را تجربه می کنند زیرا به احتمال زیاد در حین کارکردن، توان بیشتری مصرف می کنند. به همین دلیل، آنها به بهره وری انرژی کمتری منجر می شوند.

    کاهش هیسترزیس از دست دادن

در فرآیند سوئیچینگ مغناطیسی، کنتاکتورهای DC توان کمتری را پخش می کنند، به همین دلیل است که افت پسماند کمتری را تجربه می کنند. به این دلیل است که سیستم های DC معکوس میدان مغناطیسی ندارند.

کاربردهای کنتاکتور DC

کاربردهای کنتاکتور DC نسبتاً گسترده است، اما رایج ترین کاربردها سیستم های انرژی خورشیدی، ماشین آلات صنعتی و وسایل نقلیه الکتریکی است.

    ماشین آلات صنعتی

به عنوان ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، کنتاکتور  DC عمدتاً در زمینه های مختلفی مانند اتوماسیون، رباتیک، تولید و غیره استفاده می شود. آنها می توانند منبع تغذیه محرک ها، موتورها و قطعات الکتریکی را تنظیم و خاموش و روشن کنند.

وسایل نقلیه الکتریکی

وسایل نقلیه الکتریکی و شارژرهای EV از کنتاکتورهای DC استفاده می کنند زیرا می توانند به راحتی انتقال قدرت بالا را بین موتور الکتریکی و بسته باتری کنترل کنند.

    سیستم های انرژی خورشیدی

به منظور تنظیم جریان مستقیم تولید شده توسط پنل های خورشیدی، از کنتاکتورهای DC در سیستم های انرژی خورشیدی استفاده می شود. از اینورترهای خورشیدی گرفته تا پنل های خورشیدی و سیستم های متصل به شبکه گرفته تا بانک های باتری خورشیدی، این کنتاکتورها تقریباً در همه جا استفاده می شوند.

نوع متداول کنتاکتورهای الکتریکی - کنتاکتورهای AC

کنتاکتورهای AC نیز از انواع رایج کنتاکتورهای مورد استفاده در صنعت هستند. در این فصل اطلاعات دقیقی در مورد کنتاکتورهای AC مانند ویژگی های اصلی و کاربردهای اصلی آنها ارائه می شود.
تعریف دقیق کنتاکتورهای AC

به زبان ساده، کنتاکتورهای AC آنهایی هستند که مدارهای الکتریکی جریان متناوب (AC) را کنترل می کنند. کنتاکتورهای AC کنتاکتورهای AC الکترومغناطیسی هستند که دارای 3 قطب و یک کنتاکت اصلی NO هستند. هسته الکترومغناطیسی کنتاکتورهای AC با استفاده از ورق های فولادی سیلیکونی چند لایه تهیه می شود.

در پشت هسته استاتیک، کنتاکتور AC دارای یک حلقه اتصال کوتاه هستند که می تواند لرزش و صدای آهنربای الکتریکی را از بین ببرد. با توجه به شکل هسته الکترومغناطیسی کنتاکتورهای AC، آنها بیشتر به شکل E در دسترس هستند.

ویژگی های کنتاکتور AC

از ویژگی های اصلی کنتاکتورهای AC می توان به جریان بالاتر، فرکانس کاری ثابت، تلفات جریان بیشتر و تلفات هیسترزیس کمتر اشاره کرد.

    رتبه فعلی پایین تر

کنتاکتورهای AC عمدتاً در برنامه هایی با درجه جریان پایین تر استفاده می شوند. آنها می توانند با بارهای جریان کمتری که از چند آمپر تا صدها آمپر متغیر است مقابله کنند. به طور کلی، کنتاکتورهای AC در بسیاری از کاربردهای تجاری و مسکونی با توان کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

    فرکانس کاری متغیر

ویژگی دیگری که کنتاکتور AC را از کنتاکتورهای DC متمایز می کند فرکانس کاری متغیر آنهاست. آنها را می توان در سیستم های الکتریکی که دارای استانداردهای فرکانس مختلف هستند استفاده کرد.تلفات جریان کمتر

کنتاکتورهای AC نسبتاً تلفات جریان کمتری را نشان می دهند. هنگام کار، این کنتاکتورها از انرژی الکتریکی کمتری استفاده می کنند که منجر به افزایش بهره وری انرژی می شود. علاوه بر این، اتلاف انرژی کمتری خواهیم داشت.

    از دست دادن هیسترزیس بالاتر

با توجه به ضریب تلفات هیسترزیس، کنتاکتورهای AC نسبت به کنتاکتورهای DC با افت هیسترزیس بیشتری مواجه می شوند. به دلیل معکوس شدن میدان مغناطیسی که در حین کار AC اتفاق می افتد، آنها در طول سوئیچینگ مغناطیسی قدرت بیشتری را از دست می دهند. در نتیجه، بازده کلی کمتری خواهد داشت.