یکی از اجزای اصلی در کنتاکتور، تیغه پلاتین یا تیغه کنتاکتور می باشد که صرفا از آن برای عبور جریان استفاده می گردد. به زور کلی تیغه از سه بخش مجزا تشکیل شده است که هر کدام  از آن ها دارای وظیفه خاصی می باشند که عبارتند از: تیغه فرمان، تیغه کمکی و تیغه قدرت

تیغه فرمان

این دسته از تیغه ها از تعدادی کلید نرمالی باز و نرمالی بسته تشکیل شده اند که بر روی بدنه کنتاکتور قرار دارند، منظور از کلید های نرمالی باز کلیدهایی است که در حالت عادی باز هستند و کلید های نرمالی بسته کلیدهایی هستند که در حالت عادی بسته هستند و  هر دوی آن ها بعد از تحریک بسته و باز می شوند.

تیغه قدرت

وظیفه اصلی این تیغه تشکیل مسیر برای ادامه جریان الکتریکی تولید شده در بوبین و هدایت می باشد.

تیغه پلاتین کمکی

بخشی از کنتاکتور می باشد که قابلیت اتصال، تعویض را دارد این تیغه پلاتین یک وظیفه مهم برعهده دارد و ظیفه آن کنترل اطلاعات و صدور فرمان های کنترلی می باشد.

ساختار تیغه

تیغه های پلاتین علاوه بر اینکه در کنتاکتور استفاده می گردند در بیشتر قطعات الکترونیکی که وظیفه اصلی آن ها قطع و وصل جریان برق می باشد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به طور عموم تعداد تیغه های پلاتین متحرک 3 و تعداد تیغه های ثابت 6 عدد می باشد.

بدنه تیغه پلاتین ثابت از جنس مس می باشد و دارای یک نقطه آلیاژ پلاتین و یک عدد پیچ بوده لذا بدنه تیغه پلاتین متحرک نیز از جنس مس می باشد و دارای دو نقطه آلیاژ پلاتین می باشد. در طراحی این کالا سعی بر آن شده است که نقطه پلاتین ها به دو شکل مربع و گرد طراحی گردند، نقطه های تیغه پلاتین از آلیاژ نقره تهیه می شوند.

مشخصات فیزیکی

جهت انتخاب تیغه پلاتین می بایست به سایز، سطح مقطع و همچنین میزان شدت جریان عبوری از کنتاکتور دقت نمود. در صورتی که میزان شدت جریان زیاد باشد، باید از تیغه های بزرگتر با سطح مقطع بیشتراستفاده نمود.
از دیگر نکات مهم در انتخاب تیغه پلاتین آلیاژ بکار رفته در آن می باشد که نقش بسیار مهمی دارد که می بایست مورد توجه قرار گیرد، به علت هدایت جریان از طریق تیغه ها، می بایست از ضریب رسانایی خوبی برخوردار باشند و مقاومت الکتریکی کمی داشته باشند و همچنین به دلیل قطع و وصل مکرر جریان و وارد شدن ضربه به تیغه ها می بایست آلیاژ استفاده شده جهت ساخت تیغه پلاتین دارای مقاومت فیزیکی بالایی باشند.

مشخصات الکتریکی

مهم ترین مشخصه الکتریکی که می بایست قبل از انتخاب تیغه پلاتین به ان توجه نمود جریان و ولتاژ قابل انتقال از آن می باشد،

در صورتی که ولتاژی که به دو سر تیغه متصل می گیردد از مقدار نامی بیشتر و یا کم تر باشد باعث می گردد عملکرد تیغه و کنتاکتور کاهش پیدا کند و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند می تواند باعث آسیب رسیدن به کنتاکتور گردد. کنتاکتور ها و تیغه های پلاتین توانایی تحمل ولتاژ های بسیار زیاد را نیز دارند.

از دیگر ویژگی هایی که در جهت انتخاب تیغه پلاتینی می بایست به آن اشاره نمود، جریان تیغه پلاتین می باشد که هنگام خرید تیغه پلاتین برای مصارف صنعتی مختلف باید به آن دقت نمود. بیش ترین میزان جریانی که تیغه پلاتین قادر است از خود عبور دهد بدون آنکه صدمه ببیند و تغییرات فیزیکی و الکتریکی در آن ایجاد شود، جریان تیغه گفته می شود. در صورتی که جریانی بیشتر از مقدار نامی به شکل آنی منتقل گردد، ظرف چند ثانیه کنتاکتور از آسیب شدیدی می بیند و می بایست جهت فعال سازی مجدد آن را تعمیر نمود.